Unto Ahjotulen teoksia neljältä vuosikymmeneltä - Galleria Pihatto

Tapahtuman kuvaus

Näyttely on koottu retrospektiivisessa ja nostalgisessa hengessä aikansa aatteiden, idealismin ja kulttuurivaikuttajien henkilökuvien kautta.

80-luvun postmodernismin ristiriitaisuuksien saattelemana syntyi tyylikeinoista riippumattomia teoksia. Mikään tyylikeino ei ollut toistaan arvokkaampi. Museoilla oli hankinta vaikeuksia omaksua teoksia, jotka "sotkivat" taidokkaasti erilaisia ilmaisukeinoja. Näyttelyssä on esimerkki teoksesta (Aamulla ennen oivaltavaa päivää, 1984) johon liittyy kuitenkin yllättävä varhainen poikkeus kun Eero Laajo, toimiessaan Etelä-Karjalan taidemuseon johtajana, hankki teoksen museon kokoelmiin. Se oli taiteilijaa kannustavaa ja ymmärryksestä kertova oivallus.

Pihaton alkuaikojen kesänäyttelyt, Kantri ja urbaani sekä kokoomanäyttelyt Yli unelmien, Kunnian polut taiteessa sekä performanssit jäävät vain viitteeksi joissakin teoksissa. Toivottavasti nyt koottu näyttely antaa riippumattomasta taiteesta näytteitä ja mitä valtion taiteilijaeläkkeellä on saatu tuotettua. 

Pihaton ja Pehtoori rakennuksen olosuhteet muokkaavat ripustusta eri museoiden teoslainoja rajoittaen. Teoksia on esillä Lappeenrannan taidemuseosta, Imatran taidemuseosta, Kotkan kaupungin kokoelmista ja mm. Olavi Heinon Kotkan kokoelmista. 

Muualla museoissa olevista teoksista on näytteitä 70 x 50 cm mustesuihkutulosteina. Pehtorin talossa on lisäksi noin 100 näyttelyesitettä ja julkaisunäytteitä esittelevä pöytä. Teos- ja tilannevalokuvat: Ari Nakari.

Näyttelyn avoimet avajaiset ovat tiistaina 28.8.18 klo:18. Musiikkiesitys.

Näyttely avoinna myös sunnuntaisin!

Lataa tiedosto:

pihatto juliste A4.pdf

Websivuille

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Galleria Pihatto

Kaukaankatu 2
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot


Tulosta