Opera: MET 10-year jubilee: Hansel and Gretel

Tapahtuman kuvaus

Engelbert Humperdinck: Hannu ja Kerttu

Grimmin veljesten satuun pohjautuva Engelbert Humperdinckin ooppera Hannu ja Kerttu juhlistaa Metropolitan-oopperan elokuvateatteriesitysten kymmenvuotista taivalta Finnkinon teattereissa. Ensimmäinen ooppera, Richard Straussin Salome esitettiin Finnkinon valkokankailla syksyllä 2008. Hannu ja Kerttu nähdään kaikilla Finnkinon paikkakunnilla tiistaina 16.1.2018. Esitys on tallennettu Metissä kymmenen vuotta sitten, 1.1.2008.

Oopperan johtaa nykyisin mm. London Philharmonic Orchestran ylikapellimestarina toimiva Vladimir Jurowski. Nimirooleissa laulavat sopraano Christine Schäfer ja mezzosporaano Alice Coote. Jouluaattona 2007 ensi-iltansa saaneen produktion on ohjannut Richard Jones. Oopperailtaa emännöi sopraano Renée Fleming.

Hannu ja Kerttu asuvat vanhempiensa kanssa metsän keskellä. Äiti lähettää heidät metsään poimimaan mansikoita, mutta isä kauhistuu syvällä metsässä liikkuvaa noitaa. Lapset poimivat mansikoita, mutta syövät ne kaikki. Pimeän noustessa he tajuavat eksyneensä ja vaipuvat uneen. Herättyään sisarukset näkevät edessään valtavan piparkakkutalon. Noita taikoo Hannun, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Ooppera esitetään englanniksi ja libreton on kääntänyt David Pountney. Produktio on alun perin tehty Walesin kansallisoopperalle ja Chicagon lyyriselle oopperalle.

Kapellimestari: Vladimir Jurowski; Ohjaus: Richard Jones; Lavastus ja puvut: John Macfarlane; Valot: Jennifer Tipton; Koreografia: Linda Dobell

Rooleissa: Christine Schäfer (Gretel/Kerttu), Alice Coote (Hansel/Hannu), Rosalind Plowright (Gertrude), Philip Langridge (Noita), Alan Held (Peter), Sasha Cooke (Nukkumatti), Lisette Oropesa (Keiju)

Kotisivuille Osta liput!

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Finnkino Strand

Brahenkatu 5
Lappeenranta

Lippuhinnat

Ryhmä Hinta
Aikuiset 26 €
Eläkeläiset 23 €
Opiskelijat 23 €

Yhteystiedot

Luokitus


Tulosta

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri on maksuton tapahtumien ilmoituspaikka. Tapahtumatietoja voi ylläpitää reaaliaikaisesti hankkimalla omat käyttäjätunnukset. Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee muokkaamaan omaa tapahtumaansa milloin tahansa. Lue lisää

  • logo