Laura Vainikka - Amatöörin observatorio

Tapahtuman kuvaus

Laura Vainikka (s.1979) on pääkaupunkiseudulla asuva kuvataiteilija ja taidegraafikko. Hän käsittelee teoksissaan näköhavainnon ja valon teemoja. Vainikan työskentely sijoittuu painetun taiteen alueelle. Hänen teoksissaan ilmenevät usein kysymykset aineettoman ja aineellisuuden välisistä suhteista sekä näkemisen kompleksisuudesta. 

Taidekeskus Idän Roikka-tilassa avautuva Amatöörin observatorio-näyttely on installaatio, joka leikittelee etäisyyksien, huonon näkyvyyden ja olemattoman optiikan teemoilla. Näyttely on jatkumoa aiemmin syksyllä 2019 Lahdessa esillä olleelle samannimiselle teoskokonaisuudelle.
Amatöörin observatorio on galleriatilaan rakentunut eräänlainen kuvitteellinen havaintopaikka. Observatorio keskittyy tarkastelemaan valoa, sen liikettä ja erilaisia olomuotoja. Teokset ovat saaneet innoitusta toisaalta tähtitieteen harrastajien havainnoista, mutta myös vanhoista vaihtoehtoisista havaintoteorioista. Niissä ihmisen näkökyky ja havainnon tapahtuma esitetään tyystin eri valossa kuin mitä nykytiede suosii.
Näyttelyn teokset muodostuvat muun muassa paperille painettuista vedoksista, esineteoksista, noesta ja valosta. 

Työskentelyä ovat tukeneet seuraavat tahot:
Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto

Websivuille

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
6.12.2019 - 13.12.2019ti-pe11.00 - 17.00
7.12.2019 - 14.12.2019la11.00 - 14.00

Tapahtumapaikka

Valtakatu 66

Valtakatu 66
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Etelä-Karjalan Taiteilijaseura ry
  • Yhteyshenkilö Ritva Tiikala
  • Puhelin: 0400313824
  • Sähköposti info.taidelainaamo@gmail.com

Tulosta