Keraamikko Veera Kulju - Metsä palaa - Forest Returns - Täky galleriassa syyskuussa

Tapahtuman kuvaus

Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY ry järjestää 15. kerran Muotoilusyksy –kutsunäyttelysarjan Täky galleriassa. Luvassa tänäkin syksynä on upea kattaus kotimaisia nuoria taiteilijoita. Näyttelysarjan aloittaa syyskuussa keramiikan tämän hetken kuuma nimi, Veera Kulju. Hänen teoksiaan on nähty sekä kotimaassa että ulkomailla, samaan aikaan hänen teoksiaan on esillä New Yorkissa.

Veera Kulju pohtii teoksissaan luonnonvaraisen katoavuutta rakentamalla savesta haurasta iki-metsää. Teokset muodostavat usein installaatioita, joissa pääosaan nousee runsas hauraus ja sen luoma iättömyyden ja ajattomuuden tunnelma. Teosten taustalla on huoli siitä, miten ihminen vaikuttaa luontoon, usein ymmärtämättä sitä itse. Näyttelyn nimi Metsä Palaa viittaa samanai-kaisesti tuhoon ja toivoon.


Täky Galleriassa nähdään valkoinen teoskokonaisuus, joka koostuu uniikeista veistoksista ja piensarjana käsin valmistetuista kynttilänjaloista. Teoksissa on käytetty erilaisia materiaaleja posli-inista popcorniin. Popcornilla on Kuljun teoksissa erityinen merkitys. Populaarikulttuurissa popcorn on herkku, joka liitetään vahvasti elokuviin, lastenkutsuihin ja telkkarin äärellä syöpöttelyyn. Kuljun teoksissa se toimii ulkopuolisuuden metaforana – popcornia syödään, kun tapahtumia seurataan passiivisina sivusta.  

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
19.9.2019 - 30.9.2019ma-pe11.00 - 17.00
21.9.2019 - 29.9.2019la-su11.00 - 15.00

Tapahtumapaikka

Satamatie 10 53900 Lappeenranta

Satamatie 10
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Kaakkois-Suomen taidekäsityöläiset TÄKY ry
  • Yhteyshenkilö Tarja Talonpoika
  • Puhelin: 045 801 7711
  • Sähköposti info@ta-ky.net

Tulosta

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri on maksuton tapahtumien ilmoituspaikka. Tapahtumatietoja voi ylläpitää reaaliaikaisesti hankkimalla omat käyttäjätunnukset. Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee muokkaamaan omaa tapahtumaansa milloin tahansa. Lue lisää

  • logo