Taidetta Metkuillen

Tapahtuman kuvaus

Tiinalotta Särmölän UV-taidetyöpajat ovat osa Metkun Kulttuuripolun työpajatarjontaa. UV-maalauksia ja askarteluja Taidetta Metkuillen -näyttelyyn on tehty Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Esillä UV-näyttelyssä on mm. Satu-saimaannorppia, Lappeenrannan kaupungin siluetteja ja nähtävyyksiä, tulevaisuuden lentokoneita ja Karjalan käkiä.

Työpajojen tarkoituksena on ollut luoda uudenlaisia taide-elämyksiä, onnistumisen ja ilon kokemuksia taiteen tekemisen kautta. Monelle UV-taide on ollut entuudestaan tuntematonta ja niinpä UV-taidenäyttelyitä on päästy ihastelemaan jokaisessa päiväkodissa ja koulussa, jotka Taidetta Metkuillen -taidenäyttelyn teosten askarteluun ovat osallistuneet.

UV-taidetta on esillä Uus-Lavolan päiväkodin-, Myllymäen päiväkodin- ja Itä-Suomen päiväkodin eskarilaisilta sekä Lauritsalan koulun 6.C.-luokkalaisilta ja Hovinpellon kartanon päiväkodin 3-5-vuotiailta. Kaikki näyttelyn teokset ovat valmistuneet kevätlukukauden 2019 aikana.

Katariina Kerkkänen on ohjannut taidetyöpajoja Snellmannin- ja Voisalmen esiopetusryhmissä lukuvuonna 2018–2019. Taidetta Metkuillen -näyttelyssä on esillä näissä työpajoissa syntyneitä käsitöitä ja askarteluja. Kärkkäsen taidetyöpajojen toiminnan tavoitteena on ollut ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä edistää syrjäytymisvaarassa olevien lasten tasa-arvoa. Tärkeää on ollut myös kehittää lasten sosiaalisia- ja vuorovaikutustaitoja sekä antaa lapsille positiivisia kokemuksia itsestä oppijana, tekijänä ja ryhmän jäsenenä. Taidepajan toimintaan ovat päässeet kaikki esioppilaat. Lasten osallisuus on toteutunut hyvin projektiluontoisessa työskentelyssä, kuten kaupunkisuunnittelu- ja nukketeatteriprojektissa ja vierailuissa esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginteatterilla.

Yhteistyökumppaneina projektissa ovat toimineet Terhi Kolehmainen Lappeenrannan musiikkiopistolta, Timo Sokura  ja Minna Pirilä-Martti sekä Robert Karhi Metkulta.

Websivuille

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
19.9.2019 - 26.9.2019ma-pe10.00 - 15.00

Tapahtumapaikka

snellmaninkatu 2 lappeenranta

Snellmaninkatu 2
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot


Tulosta