Night Visions II: Borgman ja What We Do In The shadows K18

Tapahtuman kuvaus

Night Visions on pohjoismaiden suurin fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä elokuvafestivaali. Tänä syksynä olemme osa ohjeisohjelmaa ja esitämme NV-leffoja.

Klo 17.00
Borgman

Borgman lukeutuu vuoden 2013 euroelokuvan lupauksiin. Alex van Warmerdamin ohjaus valittiin kotimaassaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscar-ehdokkaaksi. Ratkaisu osoittaa poikkeuksellista rohkeutta: Borgman on hykerryttävä demoninen trilleri.

Epäilyttävän näköinen Borgman joutuu pakenemaan yllätysvieraita kotoaan, ottaa pari kaveria mukaansa ja päätyy hienostoperheen ovelle kysymään, voisiko lainata kylpyhuonetta. Marina-vaimolle tämä olisi ok, mutta isäntä Richard murjoo hiipparin tohjoksi, Marina alkaa sääliä mystistä resupekkaa ja päästää hänet salaa elämäänsä. Laupeus kääntää perheen elämän ylösalaisiin ja käynnistää absurdin painajaisen.

Borgman kiertää verisiä ja unenomaisia käänteitä yhteen kuin hirttosilmukka. Tarina antaa katsojalle köyttä vain vetääkseen sen pois juuri kun päähenkilön tavoitteet tuntuvat selkiytyvän. Mysteerin takana jylläävät kutkuttavaan kulttikuvastoon yhtyvät keskiluokkaiset painajaiset, jotka muuttuvat himoksi ja aiheuttavat uhreja niin talossa kuin puutarhassa.

Borgmanin on elokuva, jonka nyanssit ja monitahoisuus on liki mahdotonta kiteyttää. Se edustaa vuoden 2013 rohkeinta elokuvantekoa - ja kunnioittaa poikkeuksellisesti myös katsojaansa täysin rinnoin.


Kesto: 1 t 53 min

Ohjaaja: Alex van Warmerdam

Pääosissa: Jan Brjvoet, Hadewych Minis, Jeroen Perceval

Klo 19.30
What We Do in the Shadows

HBO-hittisarja Flight of the Conchordsin uusiseelantilaisten taustavoimien Jemaine Clementin ja Taika Watitin ensimmäinen yhteinen ohjaus on yksi vuoden 2014 palkituimmista elokuvista kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Lajityyppi on komedia, joka on puettu muka-dokumentin muotoon.

Elokuva kertoo kimppakämpässä asuvista Vladislavista, Viagosta, Deaconista ja Petyristä. Aikamiehiä yhdistävät yliherkkyys auringonvalolle ja hankaluudet sopeutua nyky-yhteiskunnan normeihin. Haasteita selittää yhteinen veren perintö: kaikki neljä ovat vuosisatoja vanhoja vampyyreitä.

Clement ja Watiti ammentavat huumorinsa yhtä lailla folkloresta kuin pop-kulttuurin kuvastosta. Komedian pinnan alla elää myös oivaltava satiiri.


Kesto: 1 t 27 min

Ohjaaja: Jemaine Clement, Taika Waititi

Pääosissa: Jemaine Clement, Taika Waititi, Jonathan Brugh, Cori Gonzalez Macuer, Stu Rutherford, Jackie Van Beek

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

kulttuuritila Nuijamies

Valtakatu 39
Lappeenranta

Lippuhinnat

Ryhmä Hinta
Aikuiset 7 €

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Kulttuuritila Nuijamies
  • Yhteyshenkilö Kulttuuritila Nuijamies
  • Puhelin: 0449862924
  • Sähköposti kulttuuritila@nuijamies.fi

Luokitus


Tulosta

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri on maksuton tapahtumien ilmoituspaikka. Tapahtumatietoja voi ylläpitää reaaliaikaisesti hankkimalla omat käyttäjätunnukset. Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee muokkaamaan omaa tapahtumaansa milloin tahansa. Lue lisää

  • logo