Lappeenrannan kaupunginorkesteri

Tapahtuman kuvaus

Jouluinen Alppitorvi

Johtaa Kaapo Ijas

Solisti Carlo Torlontano, alppitorvi

Ohjelma:


Arcangelo Corelli: Joulukonsertto op. 6 nro 8 g-molli
Anton Zimmermann: Sinfonia Pastoritia G-duuri alppitorvelle ja jousiorkesterille

Giovanni D'Aquila: The great Horn of Helm alppitorvelle ja orkesterille

Franz Schubert: Sinfonia nro 5 B-duuri


Italialainen Carlo Torlontado toimi pitkään Italian Radion orkesterin RAIn soolokäyrätorvensoittajana ja Napolin San Carlon teatterin käyrätorvistina. Hän päätti kuitenkin omistautua tälle ihmeelliselle soittimelle, Alppitorvelle. 

Torlontado on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja eri orkesterien solistina Berliinin tärkeimmistä konserttisaleista Pietariin, Japanista Australiaan ja Etelä-Amerikasta Pohjois-Amerikkaan saaden kaikkialla erinomaisen vastaanoton. Tästä Alppien merkinatnotorvesta kasvoi Torlontadon myötä konserttisoitin, jolla hän taitaa musiikin tyylilajista toiseen.Italialainen Arcangelo Corelli sävelsi kardinaali Pietro Ottobonille joulukonserton ja legenda kertoo sen syntyneen jouluyönä vuonna 1714. Alunperin konsertto oli osa Corellin 12 sävellystä käsittävää Konsertto-sarjaa. Lopulliseen asuunsa se pääsi vasta vuonna 1690.

Franz Schubertin Sinfonia nro 5 on syntynyt vuonna 1816 ja sen inspiraationa on ollut Mozart. Schubert loihi lausumaan tuolloin:
"Oi Mozart! Kuolematon Mozart! Mitä lukemattomia tunnelmia kirkkaammasta, paremmasta elämästä olet sinä tuonut elämäämme! 

Websivuille Osta liput!

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
12.12.201919.00 - 21.00

Tapahtumapaikka

Lappeenranta-sali

Villimiehenkatu 1
Lappeenranta

Lippuhinnat

Ryhmä Hinta
Aikuiset 30 €
Eläkeläiset 21 €
Opiskelijat 6.50 €
Varusmiehet 6.50 €

Yhteystiedot

Luokitus


Tulosta