Lappeenrannan kaupunginorkesteri

Tapahtuman kuvaus

Konsertto filmille ja orkesterille
Yhteistyössä Sibelius-Akatemia ja Kuvataideakatemian kanssa

Johtaa Vytautas Lukočius
Solisti Kalle-Pekka Koponen, selloOhjelma:

Peteris Vasks: Music for Fleeting Birds
Mieczysław Weinberg: Concerto sellolle ja jousille op. 43/2 sekä taidekorkeakoululaisten sävelletty multimediateos joka valmistuu konsertin aikana.


Pēteris Vasks on latvialainen säveltäjä. Nuorena Vasks opiskeli kontrabasson soittamista ja soitti lukuisissa latvialaisissa orkestereissa. Hieman myöhemmin hän alkoi opiskella säveltämistä. Vasksin varhaiset sävellykset olivat aleatorisia ja niissä oli vaikutteita muun muassa Witold Lutosławskin musiikista. Ohikiitävät linnut on vuodelta 1977.

Puolalaissäveltäjä Mieczyslav Weinberg syntyi Varsovassa vuonna 1919 ja pakeni parikymppisenä sotaa karkuun Moskovaan. Siellä hän tutustui Dmitri Shostakovitshiin, jonka vaikutus kuuluu Weinbergin musiikissa. Nimensä juutalaistanut Moisei Vainberg oli Shostakovitshin kollega ja ystävä, joka joutui kestämään Stalinin vainot joutuen jopa vankileirille.
Puolanjuutalaisen emigrantin musiikki jätettiin Neuvostoliitossa vaille virallista huomiota eikä se saanut jalansijaa ulkomailtakaan. Weinbergin sellokonsertto on kuitenkin 1900-luvun suuria klassikkoja ja idyllisyydessään henkeäsalpaava.


Aalto-yliopiston lopputyötään tekevät opiskelijat tekevät yhteistyössä kaupunginorkesterin kanssa musiikki-filmi-performatiivisen teoksen Konsertto filmille ja orkesterille. Teoksen musiikista vastaa säveltäjä Tuomas Kettunen ja filmituotannosta esityksen aikana loppuryhmä.klo 18.30 Taiteilijatapaaminen Lappeenranta-salin lämpiössä, mukana Kalle-Pekka Koponen ja taidekorkeakoululaisia.  

Websivuille Osta liput!

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
21.11.201919.00 - 21.00

Tapahtumapaikka

Lappeenranta-sali

Villimiehenkatu 1
Lappeenranta

Lippuhinnat

Ryhmä Hinta
Aikuiset 30 €
Eläkeläiset 21 €
Opiskelijat 6.50 €
Varusmiehet 6.50 €

Yhteystiedot

Luokitus


Tulosta