Lappeenrannan kaupunginorkesteri

Tapahtuman kuvaus

Saimaa Sinfonietta – Oopperan taikaa

Yhteistyössä Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesteri 
Johtaa Vytautas Lukočius
Solistit Johanna Rusanen, sopraano ja Aarne Pelkonen, baritoni

Ohjelma:
Oopperaa Puccinista Korngoldiin Mozartista Verdiin.
Jean Sibelius: Sinfonia nro 2 D-duuri op. 43Lappeenrannan laulukilpailujen 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä Saimaa Sinfoniettan solisteina laulavat kansainvälistä uraa tekevät kilpailuissakin palkitut sopraano Johanna Rusanen ja baritoni Aarne Pelkonen.

Jean Sibeliuksen sinfonia nro 2 D-duuri op. 43 on vuonna 1902 valmistunut orkesterisävellys. Teoksen kantaesitys oli 8. maaliskuuta 1902 Sibeliuksen itsensä johtamana ja Helsingin kaupunginorkesterin soittamana. Sibelius teki sinfoniaan joitain tarkistuksia, ja uusi versio esitettiin ensimmäisen kerran Tukholmassa Armas Järnefeltin johdolla 10. marraskuuta vuonna 1903.

Toinen sinfonia on Sibeliuksen sinfonioista soitetuin ja levytetyin. Teokseen ovat jättäneet jälkensä Sibeliuksen Italian-matkat 1901. Sinfonian kantaesitys oli todellinen riemuvoitto sillä teoksen valoisa luonnonläheisyys ja suurieleinen paatos tehosivat helmikuun manifestin järkyttämään kansakuntaan.
Kapellimestari Robert Kajanus esitti sinfonialle jopa summittaisen isänmaallisen ohjelman, mutta Sibelius sanoutui jyrkästi irti kaikista sinfonioihinsa liitetyistä ulkomusiikillisista tulkinnoista. Isänmaallisista ja subjektiivisista tuntemuksista huolimatta toisessa sinfoniassa Sibeliuksen tuleva klassinen suuntaus on jo selvästi idullaan. Toinen sinfonia on omistettu Sibeliuksen ystävälle Axel Carpelanille.klo 18.30 Taiteilijatapaaminen Lappeenranta-salin lämpiössä, mukana Johanna Rusanen ja Aarne Pelkonen.
 

Websivuille Osta liput!

Ajankohta

Päivä Viikonpäivät Aika
15.11.201919.00 - 21.00

Tapahtumapaikka

Lappeenranta-sali

Villimiehenkatu 1
Lappeenranta

Lippuhinnat

Ryhmä Hinta
Aikuiset 30 €
Eläkeläiset 21 €
Opiskelijat 6.50 €
Varusmiehet 6.50 €

Yhteystiedot

Luokitus


Tulosta