METKAT / LAPSEN OIKEUDET Dokkino - Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma Lappeenrannassa

Tapahtuman kuvaus

Dokkino-dokumenttielokuvatapahtuma lapsille ja nuorille saapuu Lappeenrantaan 22.11.2018 eli torstaipäivänä. Lappeenrannan näytöksiin odotetaan runsaasti kävijöitä, joten varaa pikaisesti paikkanne ja ilmoita luokkasi mukaan näytökseen osoitteessa:

https://dokkino.fi/tapahtumat/ilmoittautuminen/

Mikäli haluamasi näytös on täynnä, otathan yhteyttä DOKKINO-tuottajaan sähköpostitse osoitteeseen dokkino@docpoint.info.

Vuoden 2018 DOKKINO-teema Erinomaisen erilainen käsittelee monelle lapselle ja nuorelle tuttuja kipupisteitä. Teeman avulla käsitellään muun muassa fyysistä erilaisuutta, sukupuolten moninaisuutta, itsetunnon vahvistamista sekä myös pohdintoja siitä, kuinka olemme kaikki erilaisia mutta silti yhtä arvokkaita ja samanarvoisia. DOKKINO-elokuvien päähenkilöt painivat samojen asioiden parissa kuin monet muutkin lapset sekä nuoret ja löytävät omat vahvuutensa huomatessaan, että ovat sopivia juuri sellaisina kuin ovat.


DOKKINOn tulevan vuoden teema haastaa lapsia ja nuoria ajattelemaan, kommentoimaan sekä keskustelemaan tarjoten samalla oppilaille samaistumisen kohteita nykypäivän maailmasta. Elokuvista koostetut mobiiliympäristössä toimivat oppimateriaalit toimivat opettajien tukena elokuvien käsittelyssä ja niistä keskustelemisessa luokan kesken.


Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien mukaan. Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Esityssarjojen kesto on alkuesittelyineen n. 80 minuuttia.


Websivuille

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Finnkino Strand, Brahenkatu 5, 53100 Lappeenranta

Brahenkatu 5
Lappeenranta

Lippuhinnat

0

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi
  • Yhteyshenkilö Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku
  • Puhelin: 0401874331
  • Sähköposti minna.pirila-martti@lappeenranta.fi

Tulosta