Docventures kisastudio Kulttuuritila Nuijamiehessä

Tapahtuman kuvaus

Docventures kisastudio Kulttuuritila Nuijamiehessä tiistaisin 16.10. asti. Elokuva striimataan salissa kello 21, sitä ennen keskustelutilaisuus kello 20 aulassa. Tilaisuus on K-18, joten saliin voi viedä aulan kahvilasta ostettuja alkoholijuomia mukanaan.

Elokuvat ovat:

18.9. THE WORK (2017)

Vuonna 2017 valmistunut The Work saattaa olla koko Docventuresin historian koskettavin elokuva, jota voi kutsua jopa #hetoo-dokumentiksi. Se kertoo Folsomin vankilassa järjestettävistä pitkäaikaisvankien ryhmäterapiasessioista, jotka avaavat turvallisen tilan miesten tunteille – ja portin tuomitun rikollisen mielen ytimeen. Millainen olisikaan maailma, jossa miehetkin puhuisivat tunteistaan? Tai ylipäätään maailma, jossa jokainen uskaltaisi katsoa omaan sisimpäänsä. Kuinka valtava vaikutus sillä olisi aivan kaikkeen?


25.9. CITY OF GHOSTS (2017)

Matthew Heinemanin palkittu dokumentti City of Ghosts antaa kasvot syyrialaisten kansalaisaktivistien rohkeudelle. Leffassa seurataan, kuinka ”Raqqa is Being Slaughtered Silently” -niminen ­aktivistiryhmä ryhtyy välittämään vallatusta kaupungista kuvia ja videoita koko vapaan maailman medioille. Henkensä kaupalla, jotta mekin saisimme kotisohvillamme tietää, mitä tapahtuu, jos pahuus voi ottaa vallan ihmisestä ja lopulta koko yhteiskunnasta - tai ainakin siitä, mitä siitä on jäljellä.


2.10. PAHA POLIISI (2017)

Suomalaiset luottavat poliisiin, koulutusjärjestelmään, puolustusvoimiin ja oikeusjärjestelmään – ja viime aikoina kaikki niistä ovat saaneet hittiä. Poliisi- ja viranomaistoiminnan tulisi olla läpinäkyvää ja lakiin perustuvaa, mutta ohjaaja-käsikirjoittaja Pekka Lehdon Paha poliisi vihjaa, että poliisin ja järjestäytyneen rikollisuuden väliset yhteydet ovat jokapäiväisiä ja lämpimiä. Tuhoavatko yksittäistapaukset koko luottamuksemme yhteiskunnan tukipilareihin, väärinkäytökset perusturvallisuuden kokemuksemme? Entä onko Suomi (enää) oikeusvaltio?

9.10. DRIB (2017)
Drib on Docventuresin historian ensimmäinen mokumentti. Ohjaaja Kristoffer Borglin ja koomikko Amir Asgharnejadin leffassa mainostetaan väkivaltaisilla videoilla kuvitteellista energiajuomabrändiä DRIBiä. Tosi, liioiteltu, keksitty ja näytelty sekoittuvat absurdiksi satiiriksi nykymaailmasta, jossa väkivalta sopii energiajuoman kaupitteluun. Mainokset ovat ottaneet median niskalenkkiin, kun internet on mullistanut koko medialukutaidon - tai oikeastaan -lukutaidottomuuden. Totuus on korvattu foliohattuteorioilla ja kokemusasiantuntijoilla, luotettavat lähteet klikkiotsikoilla.


16.10. NELJÄ ELEMENTTIÄ (2017)

Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva Neljä Elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän rohkean päähenkilön kautta. Elokuvan päähenkilöt edustavat jokainen omaa elementtiään ja ovat omien elementtiensä intohimoisimpia kokijoita. Haluamme näyttää elokuvan muistutuksena luonnon käsittämättömästä ihmeestä – ja toisaalta siitä harhasta, jonka vallassa egopäissämme tätä ihmettä tuhoamme.

Kotisivuille

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Kulttuuritila Nuijamies

Valtakatu 39
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot

Luokitus


Tulosta

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri on maksuton tapahtumien ilmoituspaikka. Tapahtumatietoja voi ylläpitää reaaliaikaisesti hankkimalla omat käyttäjätunnukset. Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee muokkaamaan omaa tapahtumaansa milloin tahansa. Lue lisää

  • logo