NUIJAMIES: Ensimmäinen sytyttää valot - tuki tapahtuma

Tapahtuman kuvaus

Lappeenrannan Nuijamies avaa odotetusti ovensa 23.-27.1. Asialla on syksyllä 2017 perustettu Kulttuuritila Nuijamies ry, jonka järjestämä Ensimmäinen sytyttää valot -tapahtuma antaa esimakua tulevan monialaisen kulttuuritilan toiminnasta.

Tiistaista torstaihin Nuijamiehen aula toimii taidegalleriana ja kahvilana, pistäytyessä voi myös tutustua yhdistyksen tulevaisuuden suunnitelmiin. Perjantaina salissa ja aulassa nähdään improteatteria, tanssia ja musiikkiesityksiä. Lauantai alkaa Nuijamiehen lastenohjelmalla, alkuillasta esitetään elokuvia, joista toinen on Nuijamies-hankkeen suojelijan Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen. Illalla on vuorosssa jälleen musiikkia.

Tervetuloa mukaan nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta ja samalla tukemaan hanketta!

IKÄRAJATON TAPAHTUMA!


OHJELMA

TI 23.1.- TO 25.1.
Nuijamiehen aula on auki klo 12-18. Jaakko Lahden veistosnäyttely, kahviotoimintaa ja tietoa Kulttuuritila Nuijamiehen suunnitelmista.

ti 23.1. klo 18 Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit

Ke 24.1. klo 14 Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit

Ke 24.1. klo 18.00 Bingo, Bingojuontajana Mimmi Makunen. Osallistumismaksu 2e, tuotto Kulttuuritila Nuijamiehen toiminnan hyväksi.

to 25.1. klo 14 Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit

To 25.1. klo 18-20.30 Ideatalkoot- seminaari kaupungin kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Rokkia (yllätysesiintyjä) ja roisia nukketeatteria. Kaikille avoin pääsymaksuton tilaisuus, Kahvila auki tilaisuuden ajan!


PE 26.1.
Sali
16:00 Improryhmä Kivireen Kiskojat
17:00 Tanssiopiston esitys
18:15 Joose Keskitalo
19:15 Risto
21:00 Stam1na
23:00 Laineen Kasperi & Palava Kaupunki

Aula
17:30 Juho Liira
20:00 Bandit Queens

LA 27.1.

Sali
11:00 Harri ja hevoset -lastenesitys
12:30 Taika-Oliver
14:00 Krud-Mudrian Kansallissirkus ja Temppujukeboksi
16:30 Lastenelokuva Muumien taikatalvi
18:30 Toivon tuolla puolen, ohjaus Aki Kaurismäki
21:00 Pave Maijanen
23:00 Pronssinen pokaali

Aula
12:00 Nukketeatteria ja tarinankerrontaa
13:00 Merenneito Riia
20:00 Kipinä
22:00 Esa Niiva ja Jarkko Palokas


LIPUT

Pääesiintyjien keikkojen hinta on 10e kappale (Risto ja Joose Keskitalo yhdessä 10e). Ennakkolippuja käteisostolla myy Lappeenrannassa Levykauppa Äx ja Ravintola Avot Sie. 23.1. alkaen lippuja saa Nuijamiehen kahviosta. Ennakkomyynnissä on myös 30e hintainen ranneke, joka kattaa kaikki pääesiintyjät ja lisäksi elokuvanäytökset.
Elokuvalippujen yksittäinen hinta on 5e kappale.
Kaikki muut salin ja aulan tapahtumat ovat maksuttomia.

Ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista varata lippuja sähköpostilla osoitteesta kulttuuritila@nuijamies.fi. Sähköpostin otsikoksi LIPUT ja viestikenttään nimi sekä haluttu lippu. Varaus on voimassa maksun siirryttyä tilille FI64 5620 0920 5218 78, saaja Kultturitila Nuijamies ry.
Sopii kaikenikäisille


DOKUMENTTIELOKUVA TUNTEIDEN TEMPPELIT

Tunteiden temppelit on nostalginen dokumentti suomalaisen elokuvateatteritoiminnan historiasta. Dokumentti kertoo saleista, jotka ovat elokuville ja tunteille pyhitettyjä. Monenkirjavan seurakunnan muistot, kokemukset ja haaveet heräävät eloon, samoin kuin ”temppelinpalvelijoiden”, teattereiden henkilöstön ja yrittäjien kertomukset, nykyajan kekseliäitä kinovirittelijöitä unohtamatta.
Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, Helsingin lisäksi mm. Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Kouvolassa, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Toni Puurtinen, Henri Waltter Rehnström ja Jouko Aaltonen. Elokuva on Illume Oy:n tuotantoa.
PÄÄESIINTYJÄT PERJANTAINA

JOOSE KESKITALO (soolo)
Savonlinnasta saapuva Joose Keskitalo aloittaa Nuijamiehen pääohjelman rujolla ja omintakeisella folkillaan, jota tukee miehen ainutkertainen lavakarisma. Laulaja-lauluntekijänä Suomen tunnetuimpiin lukeutuva Keskitalo julkaisi vuonna 2017 uuden pitkäsoittonsa Julius Caesarin Anatomia, joka on jo hänen kahdeksas albuminsa.

RISTO (soolo)
Yli kymmenen vuotta tyylikkäästi porhaltaneen Risto-yhtyeen Risto hurmaa omaehtoisella ja vilpittömällä vyöryttelyllään, josta ei meininkiä puutu. Laulaja ja kosketinsoittaja Risto on saanut muusikkona tunnustusta mm. II-albumillaan Kriitikoiden valinta -Emman ja teostopalkinnon muodossa.

STAM1NA
Suomalaisen metallin kärkinimiin kuuluva Stam1na perustettiin vuonna 1996 Lemillä. Bändin seitsemäs Elokuutio-studioalbumi julkaistiin maaliskuussa 2016 ja samaisen levyn ennakkokuuntelutapahtuma järjestettiin elokuvateatteri Nuijamiehessä satojen vieraiden voimin. Nyt yhtye korkkaa kiireisen keikkavuotensa samassa paikassa, samalla rytinällä!

LAINEEN KASPERI & PALAVA KAUPUNKI
Nuijamiehessä perjantai-illan pistää pakettiin aina yhtä varmat bileet räpäytyksellään tarjoava Laineen Kasperi orkesterinsa Palavan Kaupungin kanssa. Lappeenrantalaislähtöinen Kasperi Laine eli Laineen Kasperi on kerkeävä mies, rap-artisti, -tuottaja, äänisuunnittelija ja DJ. Kaucas-kokoonpanostakin tuttu Laine on julkaissut viisi sooloalbumia.


PÄÄESIINTYJÄT LAUANTAINA

PAVE MAIJANEN
Jo 60-luvun lopulta alkaen keikkaillut Lappeenrannasta kotoisin oleva Pave Maijanen tunnetaan vahvana ja monipuolisena muusikkona. Mittavan sekä arvostetun uransa aikana Maijanen on toiminut myös tuottajana nimekkäille kokoonpanoille, kuten Wigwam, DIngo ja Hurriganes. Maijasen soolotuotannon monet hitit tunnetaan sukupolvesta toiseen.

PRONSSINEN POKAALI
Ärhäkkää kitararokkia esittävä lappeenrantalaisyhtye Pronssinen Pokaali tuli 1990-luvun lopulla tunnetuksi vimmaisista keikoistaan, joilla saattoi nähdä ihmispyramideja ja kuulla tynnyrin "soittoa". Nykyään bändin jäsenistö ei taivu enää pyramidiin, mutta tynnyri soi edelleen.

Kotisivuille Katso video

Ajankohta

Päivä Aika
23.01.2018 12:00
24.01.2018 12:00
25.01.2018 12:00
26.01.2018 12:00
27.01.2018 12:00

Tapahtumapaikka

Nuijamies

Valtakatu 39, Lappeenranta

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Kulttuuritila Nuijamies ry
  • Yhteyshenkilö Hanna Airikka


Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri

Etelä-Karjalan tapahtumakalenteri on maksuton tapahtumien ilmoituspaikka. Tapahtumatietoja voi ylläpitää reaaliaikaisesti hankkimalla omat käyttäjätunnukset. Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee muokkaamaan omaa tapahtumaansa milloin tahansa. Lue lisää


Oletko järjestämässä tapahtumaa, mutta et ole vielä rekisteröitynyt?Rekisteröidy
Rekisteröitynyt tapahtumanjärjestäjä?
Kirjaudu
  • logo