Katiskatalkoot Imatran pääkirjastossa

Tapahtuman kuvaus

Imatran pääkirjaston Olohuoneessa rakennetaan talkoovoimin norppaturvallisia Saimaa-katiskoja. Talkoot järjestää Suomen luonnonsuojeluliitto, ja opastajana toimii Juha "Norppa" Taskinen. Osallistumalla talkoisiin edistät saimaannorppien turvallisuutta konkreettisella tavalla, sillä rakennetut katiskat tulevat käyttöön Ruokolahdella keväällä järjestettävässä "Vaihda verkot katiskaan" -tapahtumassa.

Saimaa-katiska on kevyt, helposti liikuteltava ja ennen kaikkea saimaannorpille turvallinen kalastusväline. Sen ovat kehittäneet Juha Taskinen ja näyttelijä Kari Hietalahti haukiveteläisen ammattikalastaja Markku Kettusen mallin pohjalta. Jos Saimaan vapaa-ajankalastajat kalastaisivat verkkojen asemesta norppaturvallisilla katiskoilla, useat erittäin uhanalaiset saimaannorpat pelastuisivat verkkokuolemalta. Katiskatalkoiden tarkoitus on levittää tietoutta verkkokalastuksen vaaroista saimaannorpille sekä kannustaa ihmisiä kalastamaan Saimaalla norppaturvallisilla
katiskoilla.

Rakentajilta toivotaan ennakkoilmoittautumista joko Antti Franssilalle (antti.franssila@sll.fi, p. 0442388457) tai Kaarina Tiaiselle (kaarina.tiainen@sll.fi, p. 0505303270). Mukaan voi tulla myös pelkästään katselemaan ja ihmettelemään katiskojen rakentamista sekä keskustelemaan norppiin liittyvistä asioista. Tapahtuman yhteydessä on jaossa norppa-aiheista materiaalia ja tietoutta.

Tervetuloa mukaan!

Kotisivuille

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Kulttuuritalo Virta, pääkirjasto

Virastokatu 1, Imatra

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Imatran kaupunginkirjasto
  • Yhteyshenkilö Jesse Lindström
  • Puhelin: 020 617 6611
  • Sähköposti jesse.lindstrom@imatra.fi

Luokitus