DOKKINO - Metkat

Tapahtuman kuvaus

DOKKINO: Toiset todellisuudet

15-vuotiaan DOKKINOn vuoden 2017 teemana on Toiset todellisuudet. Elokuvat johdattavat katsojat tutustumaan erilaisiin kokemisen ja elämisen tapoihin, joita voi kohdata fyysisessä, mielen sisäisessä tai virtuaalisessa maailmassa. Nykypäivänä oppiminen, vuorovaikutus ja vapaa-ajan viettäminen keskittyvät vahvasti virtuaalimaailmaan. Onko teknologian ja sosiaalisen median lisääntynyt käyttö yksinomaan hyvä tai huono asia? Entä voiko ilman teknologiaa pärjätä nykyaikaisessa yhteiskunnassa?

DOKKINO-ohjelmisto tutkiskelee erilaisia tapoja kokea ympäröivää maailmaa ja seikkoja, jotka tähän kokemukseen vaikuttavat. Opettajien toiveesta käsittelemme etenkin sosiaalista mediaa ja pelaamista, mutta elokuvien kautta katsojat pääsevät myös syventymään muun muassa elämään autismin ja Alzheimerin taudin kanssa. Elokuvat saavat yhtä lailla pohtimaan, miten teknologiaa voi käyttää hyväksi oppimisessa ja mitä muita mahdollisuuksia se tuo mukanaan. Elokuvissa fyysinen ja virtuaalimaailma risteävät keskenään, mikä johdattaa katsojat pohtimaan medioita ja niiden vaikutuksia kriittisesti oppimistehtävien kautta.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien mukaan. Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys.

Alakoulusarjan kesto on n. 90 minuuttia ja yläkoulusarjan n. 80 minuuttia alkuesittelyineen. Tarkemmat tiedot elokuvista ja esityssarjoista löydätte osoitteesta www.docpoint.info/dokkino.


Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.
Ilmoittautumiset osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/DOKKINO2017_Lappeenranta

Ilmoittautuminen käynnistyy 1.10.

Websivuille

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Finnkino

Brahenkatu 5
Lappeenranta

Lippuhinnat

Yhteystiedot

  • Organisaatio: DOKKINO

Tulosta