Kyliltä kajahtaa - Suomi100-juhlamusikaali

Tapahtuman kuvaus

Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlitaan Savitaipaleella musikaalin siivittämänä. Lähes satapäinen joukko paikkakunnan musiikin- ja teatteriharrastajia ja muita alan harrastajia esittävät itsenäisyyspäivänä musikaalin, joka kertoo juhlapäiväänsä ja 100-vuotisjuhlaansa viettävästä mummosta (roolissa Jaana Jurvanen). Mummo kertoo elämäntarinaansa vuosikymmen kerrallaan ja sinisenä lankana kulkee historian ohessa jokaiselle vuosikymmenelle tyypillinen musiikki.
Muissa suuremmissa rooleissa ovat mm. mummon tytärtä näyttelevä Outi Kokko-Muhonen ja mummon hoitaja Päivi Tiainen.
Musikaalissa on myös suuri joukko Europaeuksen koulun nuoria ilmaisutaidon ryhmien opiskelijoita.

Musikaalin käsikirjoitus on yrittäjä Kaisa Martinin, joka suunnittelee osin myös puvustusta, kampauksia ja maskeerausta. Musikaalin ohjaajina toimivat Sanna Pulkkinen ja Kirsi Sinkko tukenaan eri tanssi- ja musiikkiryhmien ohjaajat. Puvustuksen vastaavat ovat Välijoen Nuorisoseuran konkarit Lilja Lind ja Jaana Mentula.
Taustakuvien ja kaluston ja lavastuksen keräämisestä ja hahmottelemisesta vastaavat Jyrki Keränen ja Helena Hjerppe.

Musikaali esitetään Savitaipaleen liikuntatalon salissa koululaisille tiistaina 5.12. klo 12.00 ja itsenäisyyspäivänä koko kunnan juhlamusikaalina klo 13.00.
Juhla päättyy mummon ja Suomen 100-vuotisjuhlakahveihin, josta vastaavat Savitaipaleen Maatalousnaiset, Martat, Päivi Pihamo ja kunnan keskuskeittiön Anne Hertz ja Maiju Puonti.

Ajankohta

Päivä Aika
06.12.2017 13:00 - 14:30

Tapahtumapaikka

Savitaipaleen liikuntakeskus

Jonni Myyrän tie 1, Savitaipale

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Savitaipaleen kulttuuritoimisto. Suomi100-työryhmä
  • Yhteyshenkilö Helena Hjerppe
  • Puhelin: 0405001853
  • Sähköposti helena.hjerppe@savitaipale.fi