Joulukonsertti Lintujen joulu

Tapahtuman kuvaus

Joulukonsertti "LINTUJEN JOULU"
Kalevi Kiviniemi, urut
To 14.12. klo 18 Savitaipaleen kirkko
Klo 17 taiteilijatapaaminen ja glögitarjoilu srk-kodissa
Liput 10€ kirkon ovelta alkaen klo 17
Tarjous: Lippu + Lintujen joulu -levy yht. 25€ (norm. CD 20€)
Levymyynti ennen ja jälkeen konsertin

Maestro Kiviniemen Lintujen joulu -konsertti ja taiteilijatapaaminen glögitarjoilun kera

Joulu ja linnut liitetään maassamme toisiinsa mm. Sakari Topeliuksen runon Varpunen jouluaamuna kautta. Kalevi Kiviniemen levyn, Lintujen joulu, kannessa on von Wrighthin maalaus Harmaavarpusia. Levy sisältää useita lintuaiheisia sävellyksiä, kuvaten mm. satakieltä ja käkeä. Näin myös myös Savitaipaleen kirkon jouluinen urkukonsertti 14.12. Konsertissa kuullaan edellä mainittujen lisäksi ranskalaisen Michel Corretten sävellys Lintujen joulu sekä romantiikan ja klassisen musiikin helmiä.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi lukeutuu maailman huippu-urkureiden terävimpään kärkeen ja esiintynyt tänä vuonna mm. Pariisin Notre Damessa, Leipzigin Gewandhausissa ja Moskovan Tschaikovski-salissa. Kiviniemi on esiintynyt useiden nimekkäiden orkesterien, kuten Moskovan kamariorkesterin, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Suomessa Helsingin kaupunginorkesterin ja Sinfonia Lahden solistina ja toiminut lukuisten merkittävien kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa sekä pitänyt mestarikursseja niin Suomessa kuin ulkomailla. Lahden kansainvälisen urkuviikon taiteellisena johtajana Kiviniemi toimi yhdentoista vuoden vuoden ajan.

Loistokkaasta kansainvälisestä urastaan huolimatta Kiviniemi pitää aivan yhtä suuressa arvossa konsertteja kotimaassaan, sen pienimmilläkin paikkakunnilla.
"Savitaipale tai Pariisi - samalla vakavuudella on urkupenkille istuuduttava," Kiviniemi lausahtaa.

Kiviniemi on tehnyt yli 160 levytystä ja saanut lukuisia levypalkintoja. Vuonna 2009 hän vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon. Vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.

Tuntia ennen konsertin alkua on seurakuntakodissa taiteilijatapaaminen, jossa Kiviniemi kertoo esittelee ko. konserttia ja kertoo urkutaiteesta. Yleisö voi myös esitää kysymyksiä taiteilijalle. Glögitarjoilu kuulijoille.

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Savitaipaleen kirkko

Peltoinlahdentie 26
Savitaipale

Lippuhinnat

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Savitaipaleen seurakunta
  • Yhteyshenkilö Aino Juntunen
  • Sähköposti aino.juntunen@evl.fi

Luokitus


Tulosta