Kim Jotunin veistosnäyttely Wood / Flesh Imatran Taidebunkkerissa

Tapahtuman kuvaus

Kim Jotunin veistosnäyttely Wood / Flesh Imatran Taidebunkkerissa

Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa opiskeleva Kim Jotuni (s.1982) tuo Imatran Taidebunkkeriin puusta veistettyjä elävän oloisia organismeja. Hahmot tuovat mieleen kenties ihmisen poispäin kääntyneen selän, aavikolle kuolleen eläimen raadon tai lihaksiston ihon alla. Veistokset jättävät katsojan tulkinnalle tilaa, sillä niitä on mahdotonta heti luokitella. Puuveistoksiin on yhdistetty myös sulaa alumiinia. Kuuma alumiini on polttanut puuta ja jättänyt pintaan arven kaltaisen jäljen.
Teokset ovat valmistuneet varta vasten näyttelyä varten Taidebunkkerin karuun tilaan. Veistokset ovat kirkkaiden lamppujen alla kuin koelaboratoriossa. Puun käsittelyn jälki on vuorotellen hiotun sileää ikään kuin paljastaen jotain puun sisältä ja osittain kirveellä hakatun karkeaa. Teoksissa voi nähdä muistumia antiikista säilyneiden torsojen jännittyneistä lihaksista, jotka muuttuvat kokonaisuudestaan irrotettuna liki abstrakteiksi hahmoiksi. Näyttelyn veistokset häilyvät esittävän ja abstraktin rajalla. Taiteilijan lähtökohtana on ollut ajatus "puun lihallistamisesta".
Veistoksissa käytetyt materiaalit kantavat merkityksiä mukanaan. Puu orgaanisena ja ikiaikaisena materiaalina saa rinnalleen alumiinin, teollisuuden käyttöönsä valjastaman modernin ajan metallin. Sulan metallin kanssa työskentelyyn liittyy oma yllätyksellisyytensä. Millaisia ovat sulan alumiinin arvaamattomat reitit puun pinnalla?
Näyttely on toinen osa Jotunin maisterin tutkinnon opinnäytettä Kuvataideakatemiassa. Hän osallistuu myöhemmin keväällä yhteisnäyttelyyn Kuvan Kevät. Kim Jotuni on syntynyt Järvenpäässä 1982. Hän on aikaisemmin valmistunut Tampereen yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan filosofia, suorittanut puusepän perustutkinnon, opiskellut Jurvassa koristeveistoa ja Oriveden opiston kuvataidelinjalla. Hän on voittanut Nykyaikainen vaivaisukko veistoskilpailun vuonna 2013. Hänen ja Akuliina Niemen yhteisteos Virtaus (2014) on sijoitettuna Lappeenrannan veistospuistoon (Stone Sculpture Park).

Kim Jotunin näyttely Wood / Flesh 6.-30.3.2017
Taidebunkkeri
Siitolankatu 2, Imatra
Avoinna ma-pe klo 10-16

Lisätietoja
p. 040 753 51 51
kjotuni@gmail.com
www.kimjotuni.com

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Taidebunkkeri

Siitolankatu 2
Imatra

Yhteystiedot