POST MORTEM - Juha Allan Ekholmin näyttely Taidebunkkerissa

Tapahtuman kuvaus

Juha Allan Ekholm
POST MORTEM (ISÄNI MUISTOLLE)
4. – 22.12.2017

TAIDEBUNKKERI
SIITOLANKATU 2, IMATRA
ma, to ja pe klo 10-16
ti ja ke klo 10-21
la-su suljettu


POST MORTEM (lat.) tarkoittaa kuolemanjälkeistä tai ruumiinavausta. Kuvainnollisesti tai leikkimielisesti sillä tarkoitetaan myös jonkin epäonnistumisen jälkeen tehtyä asian arviointia. Valokuvataiteilija Juha Allan Ekholmin POST MORTEM on näyttely, jonka ensimmäinen versio avattiin yleisölle ensi kertaa Poriginal Galleriassa Pitkäperjantaina. Poikkeuksellinen avajaispäivä tuki näyttelyn teemoja ja johti osaltaan niiden yhteen kokoamiseen.
Jatkuvasti muuttuvaa materiaalia ei koskaan ole esitetty samanlaisena, vaan jokainen näyttely on rakennettu vuorovaikutuksessa tilaan. Tuloksena on tilan ehdoilla rakennettu kuvasarja, jonka synnyttämät väittämät ovat voineet painottua eri näyttelyissä eri tavoin.
Taiteilijan elämästä liikkuu myyttejä ja käsityksiä. POST MORTEM on tehnyt näkyväksi yhden taiteilijan elämää sen ytimestä ja reunoilta löytyvistä asioista mm. irrallisuuden tunteen, estetiikan kaipuun, sosiaalisen turhautuneisuuden ja seksuaalisuuden teemoin. Se on näyttänyt katsojalle rajatun taideprojektin sijaan läheltä ja suoraan valokuvaajan henkilökohtaisimmat näyt yhdistettynä osin kuviteltuun kertomukseen, mutta samoihin tuntemuksiin ja ajatuksiin.
Alun perin päiväkirjanomaisista kuvista koottu näyttely on alkanut elää omaa elämäänsä ja muuttunut prosessissa yhä tiedostetummaksi visuaalisten väittämien sarjaksi. "Pako taidekentälle tehdyistä kuvista" on alkanut hämärtyä. Omaelämänkerrallisuus ja taide sekoittuvat. Ympyrä sulkeutuu kun myös tämä tekeminen alkaa muodostaa uutta nykytaidetta gallerioihin. Taiteilija ei voi piiloutua taiteelta.
Taidebunkkerin esitys on materiaalista koottu kuudes yksityisnäyttely, joka sai kokoamisvaiheessaan yllättävän käänteen taiteilijan isän kuollessa isänpäivän alla. Hänet löydettiin viikkoa myöhemmin. Imatralla on kaupunkina osansa niin taiteilijan kuin hänen isänsä elämän kertomuksessa. On sattumaa, että taiteilija työskenteli tämän teeman alla joutuessaan kohtaamaan vertauskuvallisen kuoleman lisäksi isänsä kuoleman. Mutta aina voi tietenkin kysyä onko pelkästään sattumaa, että tämä näyttely toteutui vain muutaman kilometrin päässä siitä pisteestä, jossa isä ja poika kohtasivat toisensa taiteilijan ollessa 16-vuotias.
Taidebunkkerin näyttely on erikoiskattaus näyttelysarjassa.
Näyttely on omistettu Per Maaranniitylle (21.11.1939 - 6.11.2017)


Juha Allan Ekholm on espoolais-turkulainen valokuvataiteilija, joka on osallistunut yli 90:een yhteis- ja ryhmänäyttelyyn Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Suomea hän on edustanut seitsemän kertaa.
Työskentelyyn on kuulunut 2000-luvulla myös kaupunkitaideprojekteihin osallistuminen päävälineenään sosiaalinen valokuva.
Työskentelynsä ohella toiminut vierailevana valokuvailmaisun opettajana taidekouluissa. Hänen teoksiaan on 15:ssa julkisessa kokoelmassa Suomessa, Saksassa ja USA:ssa.


Taiteilija avaa työskentelyään ja suhdettaan kuvaan maanantaina 4.12. klo 13
Tervetuloa !

Taiteilijan yhteystiedot:
juhaallanekholm@gmail.com
040-177 14 01

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

TAIDEBUNKKERI

Siitolankatu 2
Imatra

Lippuhinnat

Yhteystiedot


Tulosta