MLL:n perhekummikoulutus

Tapahtuman kuvaus

MLL:n lapsiperheitä tukeva perhekummitoiminta on piirin organisoimaa, ammatillisesti ohjattua vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on lisätä perheen hyvinvointia ja vahvistaa koko perheen elämänhallintaa tukemalla ensisijaisesti perheen vanhempia.

Perhekummit ovat auttamisesta kiinnostuneita, sitoutuneita vapaaehtoisia. Haastattelemme Kaikki perhekummit etukäteen ja he osallistuvat MLL:n peruskoulutukseen sekä saavat lisäksi säännöllistä ohjausta vapaaehtoistyöhönsä. MLL:n perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.

Perhekummin tehtävänä on ennen kaikkea tukea perheen vanhempien vanhemmuutta, mutta on tärkeää, että jokainen perheen jäsen, myös lapsi/lapset, tulee kuulluksi ja nähdyksi. Tukeminen on käytännössä kuuntelemista, keskustelemista, ylimääräisenä käsiparina olemista, yhdessä tekemistä ja välittämistä. Perhe ja perhekummi tapaavat yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset sovitaan yhdessä ja toteutetaan suunnitelmallisesti.

Perhekummikoulutus Lappeenrannassa 16.9. alkaen. Ilmoittautumiset 8.9. mennessä sanna.kyto@mll.fi p. 040 749 9697

Katso video

Ajankohta

Tapahtuma on päättynyt.

Tapahtumapaikka

Sokos Hotel Lappee

Brahenkatu 1
Lappeenranta

Yhteystiedot

  • Organisaatio: Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri
  • Yhteyshenkilö Sanna Kytö
  • Puhelin: 0407499697
  • Sähköposti sanna.kyto@mll.fi